Csalódtál a Herpeszkenőcsökben?
Próbáld ki a Herstat-ot!

Propolisz

A TERMÉSZET ANTIBIOTIKUMA, AVAGY A CSODÁLATOS PROPOLISZ

A méhek a propoliszt a növények, főleg a fűz és nyár rügyének ragadós váladékából alakítják át és elsősorban a kaptár kisebb-nagyobb réseinek betapasztásához és belsejének fertőtlenítéséhez használják. A propolisz magas antioxidáns tartalma miatt mintegy természetes „antibiotikum” szerepét tölti be a méhek életében: képes gyorsan és hatékonyan elpusztítani a kaptárt fenyegető vírusokat és baktériumokat. A propoliszt az orvostudomány és a természetgyógyászat az elmúlt 2000 év során szinte mindig természetes gyógyszerként használta, széles alkalmazási területe az immunrendszerünk erősítésétől a reumatikus bántalmak, ízületi, derék- és gerincfájdalmak kezeléséig széles skálán mozog. Nem véletlen, hogy kedvező hatása felkeltette a herpesz gyógyításával foglalkozó tudományos szakemberek érdeklődését is. A kutatások eredményeképpen pedig ma már tisztán látszik, hogy a propoliszt alkotó aktív összetevők közül a legnagyobb csoport, a flavonoidok (a propolisz többi összetevőjével együtt) az alábbi bizonyított tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • HATÉKONY ÉS ALAPOS VÍRUSÍRTÁS
  A propolisz összetevői közvetlenül lépnek kölcsönhatásba a herpesz vírus peplonjával, így azt már a fertőzés korai szakaszában képesek hatékonyan gyengíteni (ennek eredményeképpen a vírus nem lesz képes a sejtfalon való áttörésre). A propoliszos kenőcs megállítja a vírus sejtbontó hatását, valamint a vírus szaporodását a fertőzött sejten belül.
 • ANTIBAKTERIÁLIS HATÁS
  A flavonoidoknak köszönhetően a propoliszos herpeszkenőcs hatékony védelmet biztosít sokféle baktérium, többek között a Staphylococcus aureus ellen is.
 • GYORS FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS
  A propolisz összetevői csökkentik a szervezetünkben lévő gyulladást és érzéstelenítő tulajdonságainak köszönhetően enyhítik a herpeszes fertőzéssel járó kellemetlen tüneteinket.
 • AZONNALI REGENERÁLÓDÁS
  A természetes alapanyagok felgyorsítják a sejtek anyagcseréjét és a sejtosztódás folyamatát, valamint jótékony hatással vannak a kötőszövetekben fellépő gyulladásokra.

Ajakherpesz ellen számos házi praktika ismert, amelyek nagy része a seb „leszárítására” törekszik. A propolisz nagy előnyei is hasonlóak: nemcsak a vírusfertőzés első 1-2 napján hatásos, hanem a gyógyuló seb hámosodásában-, a szúró, fájdalmas érzés tompításában és a seb fertőtlenítésében is van szerepe. Ezzel szemben az ajakherpesz elleni hagyományos szerek kizárólag a vírus szaporodása ellen hatnak, hiába kezeljük velük a már kialakult ajakherpeszt.