Csalódtál a Herpeszkenőcsökben?
Próbáld ki a Herstat-ot!

Fertőzés

HOGYAN KAPHATJUK EL A HERPESZT?

A különböző herpesz vírusok legtöbbünk szervezetében megtalálhatók. Bár a vírust csak fertőzés útján kaphatjuk el (jellemzően cseppfertőzéssel, így például egy közösen használt poháron keresztül, szexuális aktussal, vagy akár csókolózással), ez azonban nagyon gyakran egyáltalán nem jelenti azt, hogy a vírus bármilyen tünetét is észrevennénk magunkon. A vírus egyik legfontosabb jellemzője, hogy hosszú ideig, akár évekig is látható tünet nélkül észrevétlenül ott rejtőzhet szervezetünkben és csak valamilyen külső hatásra aktivizálja magát.

MI VÁLTHATJA KI A HERPESZT?

A különböző herpesz vírusok szinte minden egészséges ember bőrén és nyálkahártyáján megtalálhatóak (pl. ajakherpesz). Megjelenésüket azonban mindenkinél más és más hatás aktivizálja. A kiváltó okok közül a leggyakoribb a szervezet legyengülése, de az sem ritka, hogy az apró hólyagok megjelenését valamilyen lázas betegség, gyomorrontás vagy csak egy rosszul elmosott evőeszköz „hozza elő”. És persze a herpesz betegek azt is tudják, hogy az sem ritka, hogy az apró és fájdalmas hólyagok első megjelenése után rendszeresen, újra és újra jelentkezhet a kellemetlen kórokozó. Erős lelki trauma, fizikai stressz, munkahelyi-, családi- vagy párkapcsolati problémák, valamilyen szervezetünknek „nem tetsző” étel vagy ital, erős napfény vagy ultraibolya sugárzás, más fertőzések, terhesség, menstruáció, fogászati kezelések mind-mind kiváltó tényezője lehet a szervezetünkből kiirthatatlan betegség aktivizálódásának.

FIGYELEM!

Az elmúlt évek kutatásai arra is felhívták a figyelmet, hogy gyakran azoknak is számolniuk kell a herpesz kialakulásának kockázatával, akik különféle radikális fogyókúrákkal próbálnak megszabadulni súlyfeleslegüktől. Az egyoldalú táplálkozás következtében ugyanis a szervezet önvédelmi képessége sokszor radikálisan csökken, így alig, vagy egyáltalán nem tud ellenállni a különféle kórokozók, többek között a herpeszvírus támadásának sem.